Změny v léčbě diabetu mellitu prvního typu a jejich vliv na lidské zdraví - Roštík, Ivan (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato diplomová práce se zaměřuje na změny v léčbě diabetu 1. typu. Diplomová práce popisuje změny v léčbě u pacientů s inzulínovým perem, inzulínovou pumpou, představuje novinku FreeStyle Libre a v neposlední řadě popisuje vliv jednotlivých druhů léčeb na lidské zdraví.
Changes in the treatment of type 1 diabetes mellitus and their impact on human health
Keywords: Diabetes; FreeStyle Libre; inzulínové pero; inzulínová pumpa; hyperglykémie; hypoglykemie; kvalita života; kompenzace; glukoměr; Diabetes; FreeStyle Libre; insulin pen; insulin pump; hyperglycemia; hypoglycemia; quality of life; compensation; glucomete