Práce s dětmi předškolního věku hospitalizovanými na onkologii - Skalická, Jana (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce je věnována dětem s onkologickým onemocněním a možnostem, jak s nimi pracovat v rámci hospitalizace. K výběru tématu mě přivedly osobní zkušenosti s vážnou nemocí našeho syna. Přibližuji problematiku dětí očima rodiče, který vší silou bojoval o pozitivní naladění svého dítěte v nehostinném nemocničním prostředí. Praktická část je tvořena dvěma výzkumnými sondami. V první vycházím ze svých zkušeností, průběhem onemocnění a hospitalizace syna. Druhá je tvořena návrhy různých činností pro dětské pacienty v nemocničním zařízení. Činnosti, které ve své práci uvádím, jsou vodítkem k veselému a rozmanitému pobytu v prostředí, ve kterém není dítěti příliš dobře.
Working with pre-school children hospitalized with diseases
Keywords: dítě; předškolní věk; hospitalizace; onkologické onemocnění; child; pre-school age; hospitalization; oncologic condition