Trestná činnost páchaná na seniorech v okrese Český Krumlov - Kotous, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá trestnou činností páchanou na seniorech v okrese Český Krumlov. Práce je rozdělena na část praktickou a teoretickou. Část teoretická se zaměřuje zejména na osobu seniora, osobu pachatele a zjištění množství a druhů trestných činu páchaných na seniorech. Uvádí formy jednání pachatelů, charakteristiku seniorů jako obětí trestného činu a zda jsou senioři seznámeni s možnými riziky. Cílem praktické části bylo zmapovat trestnou činnost páchanou na seniorech pomocí strukturalizovaného dotazníku. Důležitou součástí práce je návrh opatření pro seniory, který by mohl sloužit jako prevence trestné činnosti.
Crimes committed against seniors in the district of Český Krumlov