FINANČNÍ PODPORY V ZEMĚDĚLSKÉM PODNIKU - Pospíchalová, Marie (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce je zaměřena na vyhodnocení disponibility finančních podpor v zemědělském podniku v Jihočeském kraji v letech 2003 až 2007. Podnik je označen jako ''A''. Teoretická část vymezuje investice a jejich financování. Jsou zde uvedeny metody hodnocení efektivnosti investic a posuzování investice z pohledu nároku, rozsahu a efektu. Praktická část obsahuje charakteristiku vybraného zemědělského podniku a vyhodnocení dopadu přijatých dotací.
FINANCIAL SUBSIDIES IN THE AGRICULTURAL COMPANY
Keywords: dotace do zemědělství; využití dotací; zemědělské podnikání; manažerská ekonomika; agricultural subsidies; utilization of subsidies; farming business; managerial economy