Jakostní parametry v hodnocení medu, vlivy působící na kvalitu medu - Dostálová, Stanislava (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem bakalářské práce je popsat jakostní parametry v hodnocení medu a vlivy ovlivňující jeho kvalitu. První část této práce se věnuje obecnému rozdělení medů. Do této části jsou zařazeny jednotlivé druhy medů, jejich složení a vlastnosti. Dále jsou definovány základní jakostní parametry medu dle zákona, norma Český med a základní požadavky týkající se ekologického včelařství. Čtvrtá kapitola je věnována základním metodám hodnocení kvality medu. Závěr práce je zaměřen na vlivy ovlivňující kvalitu medu a způsoby jeho falšování.
Qualitative parameters in classification of honey, influences acting on honey quality
Keywords: med; kvalita; parametry; včely.; honey; quality; parameters; bees.