Návrh a ověření plyometrického tréninku pro kladivářku - Hluchá, Andrea (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce se zabývá návrhem a ověřením tříměsíčního plyometrického tréninku pro kladivářku. Úkolem je navrhnout plyometrický trénink, který bude následně ověřen probandem, který má za sebou několikaletou atletickou průpravu a v hodu kladivem získal určité dovednosti. Účinnost tréninku je ověřena pomocí tří testů - seskok z lavičky a následný odhod 4kg koule trčením od prsou vpřed, seskok z lavičky vzad a odhod koule bokem a po seskoku z lavičky žabák. Tyto testy jsou součástí tréninkového plánu. Ověření bylo provedeno před začátkem celého tréninkového cyklu a poté na konci každého měsíce, celkem tedy čtyřikrát. Výsledky testů jsou zpracovány, vyhodnoceny a porovnávány s hypotézami.
Design and verification of plyometrics training for hammers thrower
Keywords: plyometrický trénink; hod kladivem; test; návrh; síla; ověření; plyometric training; hamer throw; test; design; power; verification