Postavení radioterapie u karcinomu prostaty - Jandová, Anna (Jihočeská univerzita, 2007)
Karcinom prostaty je nejčastějším zhoubným nádorem a druhou nejčastější příčinou úmrtí na maligní onemocnění u mužů v řadě vyspělých zemích světa. Zvyšující se výskyt karcinomu prostaty v České republice v posledních letech kopíruje nepříznivý vývoj ve světě. cílem práce je porovnat jednotlivé léčebné protokoly na jednotlivyých radioterapeutických pracovištích v České Rapublice.
Radiotherapy in the treatment of prostate cancer
Keywords: karcinom prostaty; radioterapie; léčebný protokol; strategie a taktika léčby; prostate cancer; radiotherapy; strategie and tacktic of therapy; therapys protokol