The Financing of Tertiary Education in the Czech Republic and the Federal Republic of Germany - Špačková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2014)
Navzdory tomu, že Spolková republika Německo a Česká republika jsou sousedními zeměmi a také členy Evropské Unie, každá země má jiný vzdělávací systém i systém financování vysokých škol. Cílem této diplomové práce je určit hlavní odlišnosti ve financování vzdělávání v České republice a Spolkové republice Německo se zaměřením na vysokoškolské vzdělávání a také navrhnout změny, které by mohly vést ke zlepšení financování vysokého školství v České republice.
The Financing of Tertiary Education in the Czech Republic and the Federal Republic of Germany
Financování vysokého školství v České republice a Spolkové republice Německo
Keywords: vysokoškolské vzdělávání; vzdělávací systém; financování vysokých škol; dotace; tertiary education; educational system; university financing; funding