Využití prostředí PHP pro tvorbu odborného výukového textu - Vacikar, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2007)
Jedním z programovacích jazyků, který splňuje požadavky v oblasti vytváření webových aplikací je nástroj Personal Home Page (PHP). V bakalářské práci je popsáno, jaké základní možnosti programovací jazyk PHP nabízí. Je průvodcem od jeho výběru, přes zvolení instalace, vysvětlení základních pojmů a představení základních příkazů. V rámci praktické části bakalářské práce byla vypracována zcela nová, nestandardní webová aplikace, která umožňuje on-line změnu odborného textu, uveřejněného na www stránce. Vlastní programování nebylo pouze o řešení problémů s jednotlivými příkazy a zdrojovým kódem, ale především o hledání řešení v obecné rovině - hledání nápadu. Hlavními cíly bylo vytvoření aplikace, která by, mimo své praktičnosti, pracovala bez použití speciálních nástrojů a kladla by pouze minimální nároky na obsluhu, což je úspěšně splněno.
Utilization of PHP software for preparation of technical tutorial text
Keywords: PHP; PHP