Zhodnocení stávajícího stavu stavby kravína v Zubčicích z hlediska mikroklimatických a stavebně technických podmínek - Studená, Sandra (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se zabývá konkrétní zemědělskou stavbou pro chov a ustájení dojnic ze stavebně technických a mikroklimatických podmínek a posuzuje, zda je daná stavba v souladu s těmito podmínkami. V teoretické části jsou popsány požadavky na mikroklima stájí, obecné a legislativní požadavky na kvalitu vnitřního prostředí, způsoby a přístroje k měření mikroklimatu a materiály a konstrukce stájových objektů pro chov skotu. Druhá (praktická) část této práce se zabývá průzkumem vybrané stavby. V této části je zkoumáno vnitřní mikroklima objektu stáje a stavebně technický stav konstrukcí na základě vlastního měření a šetření. Výsledky jsou pak zpracovány ve formě tabulek a grafů, dále zhodnoceny a jsou navržena opatření pro zajištění co možná nejlepších mikroklimatických podmínek po celý rok, nezávisle na ročním období.
The evaluation of microclimatic and structurally technical conditions of the current state of the cowshed in Zubčice
Keywords: Mikroklima; relativní vlhkost; teplota; legislativa; měření; přístroje; materiály; stavební konstrukce; průzkum.; Microclimate; relative humidity; temperature; legislation; measurements; instruments; materials; building construction; survey.