Rozvoj cyklistické dopravy v Jihočeském kraji a Českých Budějovicích - Zlámalová, Klára (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zabývá rozvojem cyklistiky ve městě České Budějovice. Práce je rozdělena na 3 části: literární přehled, metodiku a praktickou část. Hlavním cílem práce je sestavit seznam doporučení pro Magistrát města České Budějovice týkající se strategie rozvoje cyklistické dopravy a jejího plnění. V rámci práce byl analyzován strategický dokument Plán rozvoje infrastruktury pro cyklisty v Českých Budějovicích. Dokument byl nejdříve hodnocen podle kritérií, která byla stanovena pomocí metodických příruček Ministerstva financí ČR. Dále byl českobudějovický dokument porovnáván se strategickými dokumenty nadřazených subjektů ČR, Jihočeského kraje. Předmětem komparace s dokumenty ČR a kraje je obsahový soulad z hlediska strategií a záměrů. Další analýzou byla komparace se strategickými dokumenty jiných měst (Tábor, Pardubice, Hradec Králové, Jihlava a Karlovy Vary). Na základě zjištěných nedostatků byl vytvořen seznam doporučení městu České Budějovice.
The Development of Cycling in South Bohemia and in České Budějovice
Keywords: Cyklistická infrastruktura; cyklistická strategie; cyklistické dokumenty; cyklistika; Česká republika; České Budějovice; Jihočeský kraj; rozvoj cyklistiky; strategické plánování.; Cycling; cycling documents; cycling infrastructure; cycling strategy; Czech Republic; České Budějovice; development of cycling; region of South Bohemia; strategic planning.