Historie Gymnázia Dr. Karla Polesného ve Znojmě - Melánová, Marcela (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se bude nejprve zabývat stručnými informacemi o hlavních etapách vývoje školství ve Znojmě. Poté se autorka zaměří na historii Gymnázia Dr. Karla Polesného ve Znojmě, kde uvede charakteristiku základních historických mezníků v existenci tohoto gymnázia. Zaměří se zejména na společenskohistorické kontexty, které určovaly charakter školy. Opomenuty nezůstanou významní pedagogové i absolventi tohoto gymnázia. Zevrubné popsání těchto etap vedle uvedení dosud nepublikovaných informací patří k základním cílům této bakalářské práce. K naplnění takového cíle bude potřebné vycházet z historické a heuristické metody, včetně komparativní analýzy i řízených rozhovorů s pamětníky a se současným managementem školy.
History of the Gymnasium Dr. Karel Polesný in Znojmo
Keywords: Znojmo; gymnázium; vývoj; školství; historie; Znojmo; grammar school; development; education; history