Porovnáni zásad tvorby KPÚ v zahraničí a v ČR - Štibingerová, Eva (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce je věnována hodnocení pozemkových úprav na území vybraných evropských států v porovnání s KPÚ v České republice. Hodnoceny byly země, ve kterých je možné porovnat nejen historické souvislosti, ekonomickou vyspělost a přístup k ekologii, ale také legislativní ''zralost'' a flexibilitu při tvorbě a přizpůsobování nových zákonů. Kontrast mezi Německem a Ukrajinou má i mimo jiné naznačit, kam se v jednotlivých problematikách blíží Česká republika. Mezi hodnocenými zeměmi jsou byly Česká republika, Ukrajina, Francie a Německo. Práce je podle těchto zemí rozdělena do čtyř základních částí, z nichž každá se úzce zaměřuje na jeden z uvedených států.
Comparing of land adjustment production principles in the Czech Republic and abroad
Keywords: pozemková úprava; slučování pozemků; pozemková reforma; rozvoj venkova; land management; land consolidation; re-adjustment; land reform; rural development