Česká feministická estetika - Hejdová, Klára (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá feministickou estetikou v českém prostředí. V začátku práce jsou představeny pojmy klíčové pro feminismus a zároveň popsán jeho dějinný vývoj. V následujících kapitolách se pozornost soustřeďuje na vznik, vývoj a současnou situaci feministické reflexe umění v českém prostředí a především nejvýraznější osobnosti a díla reflektující výtvarné umění, film či literaturu.
Czech Feminist Aesthetics
Keywords: Feminismus; feministická reflexe; žena; umění; Feminism; feminist reflection; woman; art