Testování aparatur pro mobilní mapování pomocí GPS (mobilní mapování pomocí GPS) - Blažek, Martin (Jihočeská univerzita, 2009)
Předkládaná diplomová práce se zabývá přesností levných GPS aparatur pro mobilní mapování v terénu. Na základě prostudování odborné literatury a článků byla stanovena metodika testování přesnosti GPS aparatur, která posléze byla aplikována na dvě aparatury, které byly k dispozici. Jednalo se o kapesní počítač ASUS A639, ke kterému byl technologií Bluetooth připojen externí modul Navilock BT-338 a kapesní počítač ASUS A639, který využíval pro příjem signálu svou vlastní integrovanou GPS anténu. Výsledkem je porovnání přesnosti těchto dvou aparatur a zjištění faktorů, které mají nejvýraznější vliv na jejich přesnost. Databáze získaných dat byla dostatečně rozsáhlá, aby mohla vést k obecnějším závěrům týkajícím se přesnosti GPS aparatur a jejich využívání při mobilním mapování v terénu.
Testing of GPS devices for mobile mapping (mobile mapping with GPS)
Keywords: GPS aparatura; mobilní mapování; přesnost GPS; ASUS A639; Navilock BT-338; GPS device; mobile mapping; accuracy of GPS; ASUS A639; Navilock BT-338