Návrh rekonstrukce a modernizace polní cesty s využitím technologického zařízení pro aplikaci Gloritu. - Tíková, Stanislava (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem diplomové práce byl návrh polní cesty, která zrekonstruuje a zmodernizuje stávající dopravní spojení mezi zvolenými obcemi Sviny a Borkovice, s využitím technologického zařízení pro aplikaci přípravku Glorit. Navržena byla zpevněná hlavní polní cesta jednopruhová s výhybnami o návrhové kategorii P 4,5/30. Vyhotoveny byly dvě různé varianty studie polní komunikace. Obě varianty trasy začínají v obci Sviny a končí na okraji obce Borkovice, kde se napojují na stávající komunikaci. Po vyhodnocení s vedoucím práce byla zvolena jedna z variant pro dopracování do stádia projektové dokumentace pro stavební povolení. Dokumentace je tvořena samostatnou výkresovou a textovou částí. Při návrhu byl kladen důraz především na dosažení plynulosti trasy s ohledem na vhodné a citlivé začlenění polní cesty do krajiny. Zároveň byla snaha o minimalizaci zemních prací a s tím související finanční náročnosti výstavby. Návrh polní cesty byl vyhotoven v souladu s platnými státními normami (ČSN) a technickými předpisy, které se dané problematiky týkají.
The project of the field road reconstruction and modernization with the use of technological equipment for Glorit application.
Keywords: polní cesta; rekonstrukce polní cesty; Sviny; Borkovice; směrové řešení; výškové řešení; přípravek Glorit; společnost Lesopol; stavební povolení; field road; field road reconstruction; Sviny; Borkovice; direction solution; elevation solution; preparation Glorit; company Lesopol; building licence