Ekologicky šetrné ubytování ve vybrané oblasti - Rodějová, Věra (Jihočeská univerzita, 2016)
Tématem diplomové práce je ekologicky šetrné ubytování na Třeboňsku. Cílem je identifikovat šetrné přístupy v nabídce ubytování v šetřené oblasti a posoudit význam šetrných přístupů ve strategii podniků nabízejících ubytování. Z dotazníkového šetření, při kterém byl zjišťován zájem respondentů o ekologicky šetrné ubytování, byla vytvořena analýza poptávky a na základě internetových zdrojů a nestrukturovaných rozhovorů analýza nabídky ubytovacích zařízení. Ze zjištěných výsledků byly stanoveny návrhy a opatření ke zlepšení.
Environmental Friendly Accommodation in a Particular Area
Keywords: Třeboňsko; ubytování; ekologicky šetrné; návštěvníci; životní prostředí; ekoznačení; příroda; region of Trebon; accommodation; eco-friendly; visitors; environment; eco-label; nature