Logistické zajištění distribuce stolní vody - Šerpán, Adam (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce v základu popisuje výhody tzv. nového způsobu distribuce stolní, respektive pramenité vody, ve velkoobjemových barelech oproti tradičnímu způsobu distribuce v PET láhvích. Dále analyzuje situaci na trhu s nápoji, postoje spotřebitelů k ''barelové vodě'' a vyjadřuje přímé ekonomické dopady na spotřebitele při využívání velkoobjemových barelů. Je zde popsán logistický řetězec u vybrané společnosti vyrábějíjci pramenitou vodu distribuovanou právě ve zmíněných barelech.
Logistical assuring of distribution of table water
Keywords: logistický řetězec; distribuce; stolní voda; pramenitá voda; barel; dispenzor; water cooler; Logistical chain; distribution; table water; spring water; well-water; drum; water cooler