Provedení průzkumových prací jako podkladu pro pozemkové úpravy - Novotný, Jiří (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce na téma "Provedení průzkumových prací jako podkladu pro pozemkové úpravy" je zaměřena na vysvětlení základních pojmů pozemkových úprav a současně se v praktické části zaměřuje na katastrální území Rájov. Zároveň osvětluje cíle pozemkových úprav, jejich financování a připomíná historický vývoj pozemkových úprav. V praktické části jsem provedl podrobný průzkum vybraného území. Zjištěné informace zahrnují charakteristiku přírodních podmínek - poměry geologické, geomorfologické, hydrologické, klimatické a půdní. Uvedené informace obsahují i popis a vyhodnocení stavu ochrany půdy, poměrů v oblasti vod, dopravního systému, krajiny a její ochrany a v konečné řadě také několik návrhů, jak zabránit nevratnému poškození krajiny.
Survey works as the basis for land consolidation projects
Keywords: pozemková úprava; přírodní podmínky; průzkumové práce; katastrální území; krajinný ráz; land treatment; natural conditions; survey works; cadastral area; landscape character