Diagnostika palivové soustavy vznětového motoru Škoda Superb se vstřikováním CP4 Bosch common-rail. - Šindelář, Jan (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá palivovým systémem Bosch Common Rail na zvoleném automobilu Škoda Superb. Smyslem této práce je popsat a vysvětlit činnost tohoto palivového systému a následně vyhodnotit jeho užití na zvoleném automobilu. První část se věnuje palivovým soustavám vznětových motorů, jejich řízení a vstřikování. V další části je vysvětlena činnost vstřikování a řízení systému Bosch Common Rail a jsou rozděleny, popsány všechny části systému. Dále je vypsána legislativa předpisy a požadavky v oblasti autoopravárenství. V poslední části jsou popsány a rozděleny diagnostické přístroje a provedeno měření na zvoleném automobilu. Práce obsahuje také vyhodnocení výsledků z měření a využití vhodnosti palivového systému na vozidle.
The diagnostics of fuel system in compression ignition engine Škoda Superb with injection CP4 Bosch Common Rail
Keywords: Common Rail; Palivová soustava vznětového motoru; vystřikování paliva; řízení motoru; vysokotlaké čerpadlo; diagnostika.; Common Rail; The fuel system of diesel engine; fuel injection; engine control; high-pressure pump; diagnostics