Motivace k dálkovým pochodům jako aktivní formě trávení volného času v České republice - Šímová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá motivací k dálkovým pochodům jako k formě trávení volného času. Výzkum je proveden pomocí hloubkových nestrukturovaných rozhovorů, kterého se zúčastnilo šest participantů. Podmínkou výběru byla účast alespoň jednou na organizovaném dálkovém pochodu. Cílem bylo zjistit individuální, subjektivní motivy účastníků k dálkovým pochodům, kterých se účastní ve svém volném čase. Dalším výzkumným problémem byla příprava na dálkový pochod a následná rekonvalescence. Na základě jejich výpovědí bylo zjištěno, že důležitým motivem je výzva a zážitek.
What is motivation for participating at long distance marches which is active form of spending time in the Czech republic
Keywords: Volný čas; dálkové pochody; aktivní trávení volného času; motivace; zážitková pedagogika; historie dálkových pochodů; pěší turistika.; Leisure (spare time; free time); long-distance marches; active spending of leisure time; motivation; adventure education; history of the long-distance walks; trekking (walking).