Vícevrstevné polovodičové prvky - Sedlák, Jiří (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá polovodičovým tématem s obsahem čtyř základních kapitol: v první kapitole je vysvětlen princip polovodičů a v následujících jsou popsány tři polovodičové prvky tranzistor, tyristor a triak. Cílem je vytvoření multimediálního studijního materiálu ve formě www stránek, který nalezne uplatnění u studentů zejména v polovodičové části elektrotechniky. Tyto stránky budou přiloženy jako příloha k práci na kompaktním disku a také umístěny v univerzitním systému eAMOS.
Multilayer semiconductor devices
Keywords: polovodič; PN přechod; tranzistor; tyristor; triak; semiconductor; PN junction; transistor; thyristor; triac