Psychoteror na pracovišti - Matouš, Martin (Jihočeská univerzita, 2009)
Ve své bakalářské práci se zabývám problematikou psychického týrání na pracovišti. Mým záměrem je vytvořit odborně společenskou charakteristiku tohoto diskriminačního jednání v závislosti na pracovním prostředí. Ke komparaci jsem zvolil prostředí bezpečnostního sboru a civilního sektoru. Výstupem práce by mělo být porovnání těchto pracovních prostředí s důrazem na výskyt možných rizik vzniku šikany na těchto pracovištích. Rád bych také analyzoval roli středního managementu při řešení pracovních vztahů a za využití vybraných ustanovení současných právních norem vymezil způsoby obrany proti psychickému týrání v zaměstnání. Má práce může posloužit jako určitý návod k tomu, jak se zachovat a na koho se obrátit v případě, že se s tímto problémem setkáme.
Mobbing and bossing