Finanční management mateřských škol - Škopková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá obecnou problematikou financováním ve školství se zaměřením na mateřské školy. Významným akcentem práce jsou aktuální problémy, které přináší současnost, a které jsou s touto problematikou spojené. Práce má tři části. Teoretická část se zabývá obecnou teorií financování škol a školských organizací, souvztažností se státním rozpočtem a zdroji financování. Praktická část zjišťuje, jaké konkrétní problémy jsou spojeny s financováním mateřských škol a jak se s nimi management vyrovnává. Třetí část práce obsahuje návrh systému financování, který by výše zjištěné problémy generoval co nejméně.
Financial management of kindergartens
Keywords: financování; mateřská škola; problémy financování; státní rozpočet; funding; kindergarten; funding problems; state budget