Komparace produktů životního pojištění - Šťovíčková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem bakalářské práce bylo zvolit nejvhodnější nabídku životního pojištění pro konkrétního klienta s využitím vícekriteriálního hodnocení variant. Teoretická část práce je věnována problematice životního pojištění a pojistného trhu. Praktická část se zabývá výběrem nejhodnější nabídky pojištění pro konkrétního klienta. K tomuto účelu bylo využito kvantitativních metod, konkrétně vícekriteriálního hodnocení variant. V závěru práce jsou vyhodnoceny nabídky pojištění pro daného klienta a zvolena pro klienta nejvhodnější nabídka životního pojištění.
Comparison of life insurance products
Keywords: životní pojištění; pojistný trh; pojišťovny; vícekriteriální hodnocení variant; life insurance; insurance market; insurers; multicreteria decision-making