Deweyho pojetí řešení problémů - Spergerová, Petra (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se snaží představit osobnost pragmatické pedagogiky Johna Deweyho. Detailně analyzuje jeho díla, ve kterých informuje o jeho způsobu řešení problémů a pro srovnání předkládá i jiné teorie týkající se metody řešení problémů. Na závěr rozebírá pedagogické koncepce, které vyústily z Deweyho celoživotního bádání tj. problémové a projektové vyučování a zejména jejich současné uplatnění ve školách a propojení s kurikulárními požadavky.
Dewey´s problem solving koncept
Keywords: John Dewey; pragmatická pedagogika; kompetence k řešení problémů; projektové vyučování.; John Dewey; pragmatism and progressive education; competence to tackle the problems; project based learning.