Regenerace sil jako součást sportovního tréninku - Trojáková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem předložené bakalářské práce je zpracovat ucelený přehled všech metod a prostředků regenerace. V analytické části je úkolem vypracovat rozbor odborné literatury, rozebrat jednotlivé prostředky regenerace a jejich použití v rámci tréninkového cyklu, popsat příčiny vzniku sportovních úrazů, nejčastější sportovní úrazy a prevenci proti nim. V syntetické části se zabýváme problematikou automasáže, popisujeme její hmaty a srovnáváme automasáž s masáží klasickou. Hlavním úkolem syntetické části je zpracovat metodiku automasáže.
The Regeneration as a part of sports training
Keywords: regenerace; únava; prevence; sportovní úraz; automasáž; regeneration; tiredness; prevention; sport accident; automassage