VLIV TECHNOLOGIE CHOVU NA UŽITKOVÉ VLASTNOSTI PRVOTELEK SKOTU - Vobinušková, Zlata (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem diplomové práce bylo porovnat výsledky mléčné užitkovosti a plodnosti u prvotelek českého strakatého skotu. Sledované dojnice na 1. laktaci byly odchovány v rozdílných podmínkách (ve vazném a volném způsobu ustájení) a následně ustájeny ve vazné a volné produkční stáji. Srovnávání bylo provedeno v Zemědělském družstvu Černovice u Tábora, které hospodaří v kraji Vysočina okresu Pelhřimov. Sledování proběhlo v roce 2009.
INFLUENCE OF BREEDING TECHNOLOGY ON THE PRODUCTION CHARACTERISTICS OF CATTLE FIRST-CALVERS
Keywords: technologie chovu; prvotelky skotu; mléčná užitkovost; reprodukce; volná a vazná stáj; breeding technology; cattle first-calvers; milk performance; reproduction; free stable and stanchion stable