Srovnání metod kvantifikace množství škrobu a olejů v řasové kultuře Chlamydomonas reinhardtii - Šítalová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem práce je porovnání metod pro kvantifikaci množství škrobu a olejů v kultuře zelené řasy Chlamydomonas reinhardtii. Tato práce zahrnuje popis gravimetrické a fluorometrické metody pro stanovování množství olejů, spektrofotometrickou a kolorimetrickou metodu pro stanovování množství škrobu.
Comparison of methods for quantifying the amount of starch and oil in algal culture of Chlamydomonas reihardtii
Keywords: kvantifikace olejů; kvantifikace škrobu; zelená řasa; Chlamydomonas reinhardtii; quantifying the amount of starch; quantifying the amount of oil; green alga; Chlamydomonas reinhardtii