An Analysis of Compound Plant Names - Šokčevičová, Helena (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce si klade za cíl provést podrobnou synchronní analýzu kompozitních pojmenování rostlin v angličtině. V její teoretické části se věnuje zejména shrnutí různých typu klasifikace kompozit na základě dostupné literatury, z nichž bude dále vybrána metoda vhodná pro vlastní analýzu. V praktické části pak porovnává četnost výskytu jednotlivých kategorií a zhodnocuje tendence výskytu těchto kategorií. V závěrečné části se zabývá detailní analýzou kompozit typu Noun-Noun, u nichž posuzuje zejména významové vztahy mezi oběma složkami, které nejsou v kompozitech explicitně vyjádřeny.
An Analysis of Compound Plant Names
Keywords: slovotvorba; rostliny; klasifikace; složeniny; substantivní složeniny; význam; Word formation; plants; classification; compounds; compound nouns; meaning