Zúčtovací vztahy týkající se dodavatelsko odběratelských vztahů určitého podnikatelského subjektu a jejich zachycení v účetnictví - Sklářová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2008)
Vstup České republiky do Evropské unie má výrazný vliv na zvýšenou poptávku po stavebních pracích, s čímž úzce souvisí projekční činnost, kterou se společnost XY, s.r.o. zabývá. Tento průmysl představuje jedno z nejvýznamnějších ekonomických odvětví v Evropě, proto se pro společnosti působících v oblasti projekční a inženýrské činnosti vytvořilo velké množství příležitostí, které se daří českým podnikatelům za daných podmínek velmi dobře využít. Cílem této bakalářské práce je vymezení problematiky dodavatelsko odběratelských vztahů z pohledu provedení účetních operací, které účetní jednotka provádí pro účely vedení účetnictví. Nejdůležitějším cílem této bakalářské práce je zhodnotit pohledávky a závazky na základě získaných informací, provést analýzu účetních operací ve vybrané společnosti a navrhnout způsoby vymahatelnosti pohledávek, které jsou v tomto případě největší problematikou, kterou se společnost XY s.r.o. zabývá.
Accounting in supply-consumer relations of company
Keywords: účetnictví; dodavatelé; odběratelé; pohledávky; závazky; accounting; suppliers; consurmers; active debts; liabilities; debt collection