Alergické dítě v mateřské škole. Atopický ekzém - Kanděrová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce je zaměřena na alergická onemocnění u dětí předškolního věku, a to především na atopický ekzém. V teoretické části je popsána problematika alergií, jejich rozdělení, léčba, dále podrobněji jedno z častých alergických onemocnění nazývané atopický ekzém a psychologický pohled na vyrovnávání dětí se zdravotním znevýhodněním. Praktická část je zaměřena na pozorování dítěte s atopickým ekzémem z mého pohledu jako učitelky v mateřské škole. V této části jsou také rozhovory s rodiči daného dítěte, s vedoucí školní jídelny a s učitelkou mateřské školy, které se již s dítětem s atopickým ekzémem setkaly.
Allergic child in Kindergarten. Atopic dermatitis
Keywords: předškolní vzdělávání; alergie; atopický ekzém; vliv nemoci; preschool Education; allergy; atopic dermatitis; impact of the disease