Automatizovaná aktualizace dat finančních produktů - Bárta, Jakub (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem aplikace s automaticky aktualizovanou databází v programovacím jazyku Java. Jsou zde popsány ekonomické oblasti sou-visející s danou aplikací a vysvětleny nejdůležitější rysy objektově orientovaného programování, Javy a vývojového prostředí Netbeans. Následuje popis vývoje aplikace, který demonstruje možnosti práce se zmíněným programovacím jazykem. Popis ekonomických oblastí se týká především investování, spoření a vybrané finanční společnosti. Aplikace by tedy měla sloužit jako pomůcka pro práci s těmito pojmy, informování se o finančních produktech a složité kalkulování. Jako testovací subjekt byl zvolen pojišťovací koncern Allianz. Jednotlivé ukázky vývoje programu jsou zvoleny tak, aby čtenář získal dostatek informací o tom, jak funguje a jak se při jeho tvorbě postupovalo.
Automatic data update of financial products
Keywords: Investice; fond; spoření; penze; Java; Aplikace; programování; Investment; fund; savings; pension; Java; Application; Programming