Vývoj zemědělských staveb - používání moderních technologií, konstrukcí a stavebních materiálů - Ondrová, Martina (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem zemědělských staveb z hlediska používání moderních technologií, konstrukcí a stavebních materiálů. Práce se skládá ze dvou částí. První část je teoretická a najdeme zde přesný popis výstavby zemědělských staveb. Druhá, praktická část se zaměřuje na porovnání zrealizovaných zemědělských staveb z České republiky se zahraničními, příklady zajímavých staveb a v poslední řadě obecné i vlastní návrhy řešení pro využití zchátralých či nevyužívaných zemědělských objektů a areálů a s tím spojená rizika.
Development of agricultural buildings - the use of modern technology, construction and building materials
Keywords: zemědělská stavba; silo; stáj; konstrukce; sklad sena; Agricultural building; silo; stable; construction; store hay