Edvard Munch - víc než tvůrce "Výkřiku" - Raff, Alisa (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce pod názvem Edvard Munch - víc než tvůrce "Výkřiku" je zpracována ve formě teoreticko-praktické. Teoretická část přibližuje život a dílo jednoho z nejznámějších norských malířů - Edvarda Muncha. Důležitou částí jsou kapitoly, v nichž jsou rozebírána vybraná díla a v nichž je především analyzován obraz "Výkřik". V části praktické se aplikují znalosti o Munchově malířských technikách a zobrazovacích metodách, na jejichž základě vzniká řada skic a obraz v technice akrylu.
Edvard Munch - more, than the creator of "The Scream"
Keywords: Edvard Munch; expresionismus; norské umění; obraz Výkřik; symbolismus; Die Brücke; malba; secese; dřevořez; xylografie; Edvard Munch; expressionism; Norwegian art; The Scream; symbolism; Die Brücke; painting; art nouveau; woodcut; xylography