Stravovací návyky a postoje u pubescentů a adolescentů v Plzeňském kraji - Círová, Vanda (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou jídelních návyků u žáků na druhém stupni základní školy a u studentů třetího ročníku na střední škole. V teoretické části se věnuji definici pubescentů a adolescentů, jejich jídelním návykům a postojům, zásadám zdravé výživy, pitnému režimu, nejběžnějším poruchám příjmu potravy, metabolickým poruchám a obezitě. Praktická část práce obsahuje výzkumné šetření realizované na vybraných základních a středních školách. Výsledky jsou porovnány podle pohlaví, stupně vzdělání a vyhodnocovány chronologicky podle pořadí jednotlivých otázek.
Eating attitudes and habits on adolescents in the Pilsen Region
Keywords: pubescent; adolescent; zásady zdravého stravování; poruchy příjmu potravy; metabolické poruchy; obezita; redukční dieta; výzkum; pubescent; adolescent; principles of healthy eating; eating disorders; metabolic disorders; obesity; slimming diet; research