Náklady na lidský kapitál z podnikového hlediska - Koucká, Silvie (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem diplomové práce bylo posouzení významu nákladů na lidský kapitál v obchodní společnosti dm drogerie markt s.r.o., zhodnocení jejich účinnosti a navržení případných kroků vedoucích k zefektivnění prostředků na lidský kapitál vynakládaných. Praktická část práce je věnována oblastem, které se nákladů na lidský kapitál dotýkají nejvýrazněji: nastavení systému odměňování a zaměstnaneckých výhod, produktivitě práce a struktuře a výši pracovních nákladů, organizaci a rozsahu personálního controllingu a krátce též podnikové kultuře, která dokresluje vnímání hodnoty lidského kapitálu v analyzované společnosti.
Human Capital Expenses from Corporation Perspectives
Keywords: fluktuace; lidský kapitál; odměňování; personální controlling; pracovní náklady; produktivita práce; human capital; labour costs; labour productivity; personnel controlling; remuneration; staff turnover