Hluková zátěž v okolí farem pro odchov brojlerů. - Tůma, Marek (Jihočeská univerzita, 2011)
Ve své bakalářské práci jsem se zabýval problematikou hlukové zátěže v okolí farem pro odchov brojlerů. Cílem této práce bylo měření hluku v okolí farmy při různých technologických etapách výkrmu brojlerů. S naměřenými hodnotami bylo dále pracováno při výpočtech ekvivalentních hladin akustického tlaku. Výsledky těchto výpočtů byly porovnány s platnými legislativními nařízeními vlády České republiky. Výsledkem bakalářské práce je zjištění, zda provoz farmy svým provozem neobtěžuje z hlediska hluku své nejbližší okolí a zda-li zde nedochází k překračování stanovených hygienických předpisů.
Noise level in the surroundings of the broiler farms.
Keywords: hluk; ekvivalentí hladina akustického tlaku; brojler; zvuk; noise; equivalent sound level; broiler; sound