Využití technické analýzy při obchodování na devizovém trhu - Kabíček, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce popisuje FOREX trh a metody sloužící k jeho analýze. Nejpodrobněji byla popsána technická analýza, protože hlavním cílem bylo aplikování principů a postupů technické analýzy a vytvoření vlastní obchodní strategie na devizovém trhu. Prostřednictvím technické analýzy byly identifikovány opakující se vzory objevující se na cenových grafech a na základě toho se uskutečňovaly obchody na devizovém trhu. V kombinaci technické ana-lýzy a money managementu byla vytvořena zisková obchodní strategie. V hlavní výzkumné otázce bylo zkoumáno, zda takto vytvořená obchodní strategie dokáže překonat výkonnost trhu. Výkonnost trhu byla měřena upravenou strategií kup a drž. Po po-rovnání jejich výkonností bylo ověřeno, že strategie založená na technické analýze a money managementu je výnosnější. Dílčím cílem bylo ověření významu technické analýzy a money managementu v rámci ob-chodní strategie. Bylo prokázáno, že oba faktory výrazně ovlivňují výsledek obchodování. Jejich spojení bylo dokonce žádoucí k dosažení vyššího výnosu, než byl výnos trhu za srovna-telné období.
The use of technical analysis on the foreign exchange market
Keywords: FOREX; technická analýza; obchodní strategie; money management; Forex; technical analysis; trading strategy; money management