Drogová problematika ve městě Tábor - Zelendová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na drogovou problematiku ve městě Tábor a okolí. Cílem je získat informace o táborské drogové scéně a také, jací narkomani na Táborsku jsou. Teoretická část poskytuje obecné informace o drogové problematice, vysvětlení základních pojmů, příčin vzniku, vývoji a léčby závislosti. Dále se zabývá drogovou scénou v Táboře. V praktické části je použit kvalitativní výzkum, zahrnuje šest rozhovorů s respondenty žijícími v Táboře, kteří byli nebo jsou drogově závislí nebo se jich alespoň závislost nějakým způsobem dotkla. Cílem výzkumné části je zjistit, jaký je život s drogovou závislostí, důvody jejího vzniku a jestli mají narkomani společné rysy a vlastnosti.
Drugs Issue in Tábor
Keywords: droga; návyková látka; závislost; drogová závislost; drug; addictive substance; addiction; drug addiction