Názvy pražských restauračních zařízení z pohledu onomastiky - Sirová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2015)
Téma bakalářské práce spadá do oblasti chrématonym. Autorka práce sestaví podrobný seznam pražských restaurací a na základě studia odborné literatury provede rozbor jed-notlivých sémantických skupin spolu s jejich motivacemi. Cílem práce je zmapovat po-jmenování restaurací v hlavním městě a zároveň přispět k poznání zdejší chrématonymie.
Prague restaurant and pub names from an onomastic point of view
Keywords: chrématonyma; restaurace; Praha; hlavní město; chrematonymy; restaurants; Prague; capital