Porovnání srážek a průtoků na povodí Jenín ve vztahu ke koncentraci dusičnanů. - Vrzák, Zbyněk (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato práce se zabývá porovnáním srážek a průtoků na povodí Jenín ve vztahu ke koncentraci dusičnanů. Lokalita Jenín leží východně od města Vyšší Brod v Jihočeském kraji. Tato lokalita byla od 80. let výzkumným povodím a v roce 2004 pokračovala Zemědělská fakulta Jihočeské univerzity ve výzkumu v povodí Jenínského potoka. Podkladem pro tuto práci jsou data hydrologického roku 2006, získaná z průběžných měření a z pozorování v povodí Jenín. Je zde snaha o zobecnění vlivu srážkových úhrnů, které vedou k ovlivnění průtoků na uzávěru povodí.
Comparison of precipitation and discharges in relation to nitrate concentrations in the Jenínský stream catchment.
Keywords: povodí; hydrologie; srážky; průtoky; dusičnany; catchment; hydrology; precipitation; discharges; nitrates