Seminář "Život v Duchu" podle P. Ernsta Sieverse, W.V. a reflexe zkušeností s ním ve vybraných farnostech v jižních a západních Čechách - Kortus, Pavel (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce ukazuje na problém nestejné hloubky prožívání víry. Snaží se ukázat na nutnost stálého posvěcování se a budování vztahu s Bohem. Jedním z nástrojů je seminář Život v Duchu, který nabízí charismatická obnova. Práce pojednává o jejím vzniku, způsobu modlitby a o obdarováních, která jsou potřebná k vedení semináře. Dále popisuje seminář Život v Duchu. Poslední část se zabývá kvalitativním výzkumem, jak dalece je tento seminář přínosem v životě víry, jak dalece je nástrojem k hlubšímu prožívání křesťanského života, jak dalece je nástrojem k hlubšímu vztahu s Bohem.
Seminar "Life in the Holy Spirit" according to P. Ernst Sievers, WV and reflection of experience with him in selected parishes in southern and western Bohemia
Keywords: seminář; obnova; seminář obnovy; charismatická obnova; život v Duchu; Sievers; nový život; duchovní růst; seminar; restoration; rehabilitation seminar; charismatic renewal; life in the Holy Spirit; Sievers; new life; spiritual growth