Senioři na lince důvěry - Vymětal, Aleš (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce se zabývá problematikou linky důvěry jako sociální služby a krizové pomoci, jež je určena pro seniory. Hlavní část práce se týká seznámení se základní terminologií, jež se týká životního období sénia, dále se věnuje tématu krize, krizové intervence a konečně popisuje fenomén linek důvěry. Praktická část práce obsahuje statistické údaje a komentáře týkající se sociální nonstop linky Senior telefon ŽIVOTa 90, kazuistiku uživatelky zmíněné linky a popis 3 závažných témat, jež se vyskytují na uvedené lince důvěry.
Rentiers in Help Line
Keywords: krize; krizová intervence; linka důvěry; mezigenerační solidarita; sénium; sociální služba; stáří; telefonní krizová intervence; telefonní pomoc; crisis (deprese); crisis intervention; help line; help on phone; intergeneration solidarity; old age; senior age; social work