Vlastní jména v cestopise Miloty Zdirada Poláka - Marková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2020)
Tématem diplomové práce jsou vlastní jména zeměpisná a jména osob v Polákově cestopisu Cesta do Itálie, kterou vykonal počátkem 19. století. Onomastický materiál získaný excerpcí je v práci podroben lingvistické analýze. Rozbor proprií se provádí s využitím tradičních klasifikačních postupů, přičemž pozornost je zaměřena na způsoby zápisu proprií, zvláště exonym.
Proper nouns in the travel book of Milota Zdirad Polák