Porovnání růstu a potravy juvenilního okouna říčního (Perca fluviatilis) a candáta obecného (Sander lucioperca) v rybnících - Svatek, Petr (Jihočeská univerzita, 2010)
Okoun říční (Perca fluviatilis) a candát obecný (Sander lucioperca) jsou v současnosti označovány za druhy vhodné pro intenzivní akvakulturu. Intenzivní rybniční chovy ve střední Evropě (Česká republika, Polsko,Maďarsko a rakousko) se v případě těchto dvou druhů používají především k odchovu a produkci larev a juvenilních stádií, které se následně adaptují na kontrolované podmínky recirkulačních systémů či se používají k produkci násad do volných vod. Cílem bakalářské práce bude provést úspěšný odchov larev candáta obecného a okouna říčního v monokultuře v rybničních podmínkách.
Comparison of growth and diet of juvenile perch (Perca fluviatilis) and pikeperch (Sander lucioperca) in ponds
Keywords: Juvenilní; larvy; intenzivní akvakultura.; Juvenile; larva; intensive aquaculture.