Výukový simulátor hospodářské politiky - Ondřej, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá vytvořením výukového simulátoru hospodářské politiky ve formě webové aplikace. Tento simulátor aplikuje ekonomické modely vyučované v kurzech Makroekonomie 1 a Makroekonomie 2 na Ekonomické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích tak, aby se stal zábavnou doplňkovou studijní pomůckou pro pochopení makroekonomických souvislostí mezi nástroji hospodářské politiky a cílovými makroekonomickými veličinami. Práce se kromě samotného modelu simulace zabývá také technickou stránkou řešení. Popisuje nástroje a postupy pro vytváření webových aplikací, které vedou k výkonným, stabilním, bezpečným, uživatelsky přívětivým, snadno udržovatelným a rozšiřitelným řešením. Poslední oblastí řešenou v této práci jsou nové metody vzdělávání a e-learningu pomocí simulačních her.
Educational Simulator of Economic Policy
Keywords: hospodářská politika; makroekonomie; simulace; e-learning; vývoj webových aplikací; economic policy; macroeconomics; simulation; e-learning; web application development