Paliativní péče v domovech pro seniory - Šoralová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá možností využití prvků paliativní péče v domovech pro seniory. První část popisuje, co je stáří, a možné komplikace při odchodu do důchodu. Druhá část se zabývá potřebami seniorů a jejich naplňováním. Třetí část popisuje paliativní péči a její principy. Ve čtvrté části pak popisuji domovy pro seniory a možnosti využití paliativní péče v těchto zařízeních.
Palliative care in homes for the elderly
Keywords: senior; potřeby; stáří; smrt; paliativní péče; hospic; domov pro seniory; senior; needs; old age; death; palliative care; hospice; retirement home