Klima třídy v mateřské škole - Boubalíková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou klimatu třídy v mateřské škole. Teoretická část, která vychází z odborné literatury představuje klima školy, klima třídy a aktéry klimatu především v kontextu mateřské školy. Závěr teoretické části se věnuje metodám diagnostiky klimatu. V praktické části je představeno kvalitativní šetření, které se například skládá z pozorování, rozhovoru a analýzy výsledků činností. Cílem kvalitativního šetření je předložení možností diagnostiky klimatu v mateřské škole a jak vnímají klima třídy učitelky mateřské školy a asistent pedagoga.
Classroom climate in kindergarten
Keywords: klima; atmosféra; prostředí; mateřská škola; třída; diagnostika; pedagog; dítě; climate; atmosphere; ambience; kindergarten; classroom; diagnostics; pedagogue; child