Problematika přepravy v mezinárodním obchodě - Soukup, Václav (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce se zabývá problematikou mezinárodní přepravy. Přeprava v mezinárodním obchodě zastává, navzdory nestálému vývoji během posledních několika let, nenahraditelný význam. Hlavním faktorem, který ovlivňuje většinu zjištěných nedostatků spojených se současnou problematikou přepravy, je působení dopadu světové hospodářské krize. Práce se dále detailněji zaměřuje na oblast častého výskytu škod na přepravovaných nákladech a navrhuje opatření pro jejich eliminaci.
The issue of transport in international trade
Keywords: Přeprava; přepravce; doprava; obchod; globalizace; škody; pojištění; náklad; nákladní vozidlo; krize; Transport; transporter; trade; globalization; damages; insurance; cargo; truck; crisis